Sürpriz Evlenme Teklifleri Nasıl Kabul Edilir

kumsalda-evlenme-teklifi-15
Sürpriz Evlenme Teklifleri Nasıl Kabul Edilir
  • 24 Temmuz 2017

Sürpriz Evlenme Teklifleri Nasıl Kabul Edilir?

Önceki yazımızda “Evlenme Tekliflerini Kabul Ederken Neler Yapılmamalı?” konusuna değinmiş ve o güzel ânı gölgeleyecek hatalar yapmamak için ipuçları vermiştik. Bu yazımızda ise sürpriz evlenme tekliflerinin şahane bir anıya dönüşmesi için teklif alan kişinin “evet” derken nasıl davranması gerektiği konusunda bazı önerilerimiz var:

Yapın : “Teklifi kabul ederken neler söyleyeceğinizi planlayın

Müstakbel eşiniz, evlenme teklifi ederken size söyleyeceği sözleri muhtemelen önceden hazırlayacaktır. Belki heyecandan bu sözleri unutup kısaca teklifini de edebilir. Bunu ancak yaşayınca görebilirsiniz. Ama eğer siz, yakında bir evlenme teklifi ile karşılaşacağınızı hissediyorsanız, “evet” içeren romantik kısa bir konuşmayı önceden hazırlayabilirsiniz. Heyecandan ne söyleyeceğinizi unutsanız da dert etmeyin. Gülümseyerek, ya da içinizden geldiği gibi haykırarak “evet” demeniz yeterli. 

Yapın : Evlenme teklifi alacağınızı hisediyorsanız, manikürünüzü ihmal etmeyin!

Bu önerimizin ne kadar önemli olduğunu erkekler anlayamaz! Çünkü yüzük takılırken çekilecek fotoğraflarda bakımsız, yarım ojeli  tırnak faciasının ne kadar kötü olacağını sadece kadınlar bilir! Teklif sonrasında arkadaşlarınıza ve yakınlarınıza yüzüğünüzü göstermek için en az 1 ay daha maniküre devam etmeniz şart!

Yapın : Gerçekçi ve net olun, duygularınızı özgür bırakın !

Evlenme tekliflerine yanıt verirken şaka yapanlar, net bir şekilde “evet” demek yerine belirsiz yanıt verenler, karşı tarafın durumu yanlış anlamasına ve incinmesine sebep olabilirler. Dolayısıyla yanıtınızı verirken tereddütsüz ve net ifadeler kullanmaya özen gösterin. Önceden planladığınız bir yanıtı vermek ya da tamamen kendinizi o anın akışına bırakmak arasında tercih size kalmış.

Evlenme teklifi aldığınızda O'na ne kadar heyecanlı olduğunuzu göstermekten çekinmeyin. “Evet, evet, binlerce kez evet” demek istiyorsanız, içinizden geldiği gibi haykırın bunu.

Cevabınızı tekrar edin ki, karşı taraf da söylediklerinizden emin olsun.

Duygularınızı saklamayın. Ağlamak istiyorsanız ağlayın, sarılmak istiyorsanız O'na sımsıkı sarılın. Bir ömrü beraber geçireceğiniz insanla duygularınızı paylaşmanın tadını çıkarın!

Yapın : Yüzük dar ya da bol geldiyse sorun etmeyin!

Belki de müstakbel eşiniz sürprizi anlaşılmasın diye yüzük ölçünüzü tam alamamıştır. Yüzük parmağınıza olmuyorsa sakın bunu dert etmeyin. Müstakbel eşinizi bu küçük aksaklık yüzünden üzmeyin. Çünkü yüzüğü değiştirmek hiç de zor değil, fakat bu heyecanlı anın tekrarı yok! Unutmayın, yüzük sadece bir sembol. Siz olayın içeriğine odaklanın.

Yapın : O anın tadını çıkarın, birlikte hayal kurun

Sürpriz evlenme teklifleri genellikle romantik bir akşam yemeğiyle, ya da başbaşa geçirilen özel bir aktivite ile tamamlanır. Teklife “evet” deyip yüzüğü taktıktan sonra birlikte yemek yerken, ya da denizi seyrederken büyüyü bozacak konular yerine birlikte kuracağınız geleceğiniz hakkında konuşun. Sürprizin üzerinizde yarattığı etkiden bahsedin. Birlikte kurduğunuz hayallerden, sürpriz hazırlanırken yaşanan komik deteylardan bahsedebilirsiniz. O anın büyüsünü sonradan konuşulması gereken maddi konularla, düğün hazırlığı gibi plan program gerektiren konularla bozmayın. Birbirinize şiirler, şarkılar söyleyin.

 Unutmayın; evlenme teklifleri, yıllar sonra çocuklara anlatılacak en gerçekçi masallardır. 

Tıkla Ara Whatsapp Email Gönder
img