Evlilik Teklifi Sonrası Yapılacak 6 Şey...

yatta-lazerle-evlilik-teklifi-ve-havai-fisek
Evlilik Teklifi Sonrası Yapılacak 6 Şey...
  • 14 Ağustos 2017

Evlilik teklifi sonrasında yapılacak 6 şey

Tebrikler, başarılı bir evlilik teklifi organizasyonu gerçekleştirdiniz. Mutlu birlikteliğinize doğru ilk adımı attınız. Peki şimdi ne olacak?

1 – Bu güzel haberi paylaşma zamanı

Rüya gibi bir evlilik teklifi sonrasında ikinizin de bir süre bulutların üzerinde gezinmesi normal. Kendinize geldikten sonraki birkaç gün içinde, artık bu mutlu gelişmeyi ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bunun için teknolojiden yararlanmanız mümkün. Örneğin evlilik teklifi yüzüğünüzün fotoğrafını bir e-cart şeklinde düzenleyerek sevdiklerinize e-posta ya da mesaj ile gönderebilirsiniz. Facebook profilinizde ya da diğer sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak bu mutlu olayın daha kısa sürede duyulmasını da sağlayabilirsiniz. Ama sakın bu paylaşımı evlilik teklifini gerçekleştirdiğiniz ya da kabul ettiğiniz gün içinde yaparak olayın büyüsünü bozmayın!

2- Bu güzel olayı kutlayın!

Evlilik teklifi sonrasında hemen nişan / düğün hazırlıklarına başlamak yerine bu mutlu anın biraz keyfini çıkarın. Örneğin yakın arkadaşlarınızla bir araya gelerek küçük çaplı bir kutlama yemeği düzenleyebilirsiniz. Çünkü evlilik hazırlıklarına girince eğlenmeye çok fırsatınız kalmayabilir...

3- İnsanlar soracaklar “Nasıl teklif ettin?” “Nasıl teklif etti?”

Özellikle kadın arkadaşlarınızın bu meraklı sorularına tek tek yanıt vermek yerine, sürpriz evlilik teklifi organizasyonunuza video çekimi detayı ekleyebilirsiniz. Böylece videoyu yakın arkadaşlarınıza izleterek meraklı sorulardan kurtulmuş olursunuz.

4- Yüzüğünüzü sigortalatın!

Hem maddi değeri, hem de manevi değeri yüksek olan evlilik teklifi yüzüğünüzü sigortalatarak 'unutma, kaybetme' gibi risklerden koruyabilirsiniz.

4- Söz/ Nişan hazırlıkları

Aile gelenekleriniz doğrultusunda formalitelere artık başlayabilirsiniz. Ailelerin tanışması, kız isteme, söz kesme ya da nişan gibi aşamalardan geçmek ya da direkt nikah masasına yönelmek sizin ve ailenizin isteğine bağlı elbette...

5- Evlilik tarihini belirleme

Madem evlilik teklifi gerçekleşti ve artık bir çift oldunuz, bu durumda evlilik tarihini düşünmeye ve kararlaştırmaya başlayabilirsiniz. Zaten “evlilik teklifi” haberinizi duyanlar, sizi tebrik ettikten sonra muhtemelen “ne zaman düğün?” diye soracaklar. Kesin bir tarih olmasa da yaklaşık zamanı belirleyerek onların da merakını giderebilirsiniz.

6- Araştırmalar başlasın

Evliliğe giden yolda keyif almak için düğün dergilerini, internet sayfalarını gezmeye ve fikir edinmeye başlayabilir; düğün ya da nikah detaylarınızı yavaş yavaş netleştirmek için listeler hazırlayabilirsiniz. Ama bu araştırmaları abartarak sakın kendinizi strese sokmayın. Evlilik sürecinizin de en az evlilik teklifi süreci gibi sorunsuz işlemesi için profesyonel bir destek alabilirsiniz. 

Tıkla Ara Whatsapp Email Gönder
img